Workshops und Kurse

Info

T.C.M. Tui-Na Cursus

Hieronder een uitleg over de Cursus Tui-Na.

Een Traditionele Chinese Medicinale Cursus

Wat is Tuin-Na
Tuina kan worden gebruikt als een op zichzelf staande behandeling of geïntegreerd met acupunctuur of Chinese kruiden. Dit krachtige therapeutische massagesysteem kan de effectiviteit van uw behandeling verhogen door:het toevoegen van een grondige hands-on op palpatie gebaseerde benadering aan uw vaardigheden met het diagnosticeren van specifieke spier-skelet letsels uw palpatievaardigheden te verbeteren om uw acupunctuur te versterken u een diep kalmerende en ontspannende behandeling te geven met krachtige resultaten u in staat te stellen druk en stimulatie toe te passen op acupunctuurpunten voor patiënten met naaldfobie het combineren met acupunctuur om uw behandelingen te versterken, waardoor het genezingsproces wordt versneld u kunt uw diagnose en behandeling bevestigen door het gebruik van uw handen en uw verbeterde vermogen om de qi en bloed onevenwichten van het lichaam te voelen.


Cursusoverzicht
Deze praktische cursus van een jaar zal u uitrusten om tuina te gebruiken als een op zichzelf staande therapie of als een aanvulling op uw acupunctuurpraktijk. De cursus wordt gepresenteerd door mijzelf. Omdat het een praktische cursus is, ligt de nadruk op het ontwikkelen van de praktische vaardigheden en technieken die nodig zijn om een competente tuina beoefenaar te worden.

Module 1 Diagnose en Technieken

Introduceert de 16 meest gebruikte technieken in de klinische praktijk. Deze module zal je leren om: in staat te zijn om structurele analyse en kanaal palpatie vaardigheden te gebruiken, in staat te zijn een diagnose te stellen en verschillende pathologieën te onderscheiden door op elkaar te oefenen, technieken te matchen met diagnose, jezelf te beschermen met behulp van qigong, Leer van Anatomie en Fysiologie.Module 2 Specialistische en 6 samengestelde technieken.

Voortbouwend op de reeds aangeleerde en geëvalueerde technieken, zullen de studenten gespecialiseerde technieken leren en demonstreren van reflexologie, gelaatsbehandelingen, pediatrische tuina en de meest gebruikte peesstrekkingen. Samengestelde tuina technieken worden gedemonstreerd, evenals hoe acupunctuur en tuina modaliteiten te combineren.Module 3 Behandelplanning en voorbereiding op de praktijk.

Voorafgaand aan de praktijk, zullen de studenten
optimale positionering van de patiënt begrijpen, rode vlaggen en blokkades voor behandeling identificeren.
Het geleerde zal worden samengebracht met de patiënt in de klas. U zult een behandelplan opstellen en dit kunnen demonstreren bij een klasgenoot.Module 4 Praktijk.

Onder supervisie wordt er praktisch behandeld en wordt men doorlopend beoordeeld. Naast de praktijk zijn er klassikale discussies over patiënten en lezingen over verschillende onderwerpen, waaronder standaardbehandelingen voor veel voorkomende aandoeningen, de behandeling van chronische aandoeningen en het gebruik van balsems en oliën.Module 5 Cupping, Gua-Sha en Aromatherapie.

Verdere opbouw binnen de T.C.M. is het gebruik van Gua-sha, Cupping en Aromatherapie. In deze module leren de studenten de praktische en theoretische weg van deze behandelmethoden die passen zijn bionnen de Tui-Na.Toelatingseisen

Geen directe eisen zijn hieraan verbonden. Wel is het handig kennis van Anatomie, Fysiologie en Pathologie te hebben. Tevens kennis en praktische ervaring van Massagetechnieken. Voor acupuncturisten is deze cursus ook een uitdaging.  • Cursus Duur is een Jaar (iedere twee weken is er een lesmiddag)
  • Wanneer: Start Zaterdag 9 Oktober 2021 - Slot Zaterdag 10 September 2022
  • Tijd: 13:00 - 17:00 uur
  • Kosten: € 1650,-

100%

praktijkexamen in het kader van de opleiding
kort geschreven eindwerk
Na goed resultaat ontvang je het Diploma T.C>M. Tui-Na

Verdere Cursusssen en Workshops

Holisitische Massage Heling
Reiki 1,2,3
Begleidende meditaite tot eigen Kern

AKTIES

...

Ganzheitliche Massage

Ganzheitliche Massage (energetische Massage) konzentriert sich auf die Wiederherstellung von Balance zwischen Denken, Fühlen und Handeln

Info
...

Hotstone Massage

Die heilende Kraft einer Massage mit heißen Steinen schafft Gleichgewicht und Balance für Körper und Geist und regt den Energiefluss an.

Info
...

Sport Massage

Hier verwendet man die Griffe der klassischen Massage sowie weitere Ergänzungsgriffe. Sie wirkt regenerativ und lockernd. Darüber hinaus beugt sie Krämpfen vor.

Info